Pojištění

Blog

05. 04. 2023 Patříte mezi 50 % Čechů s podpojištěnou nemovitostí? Potom zbystřete!

Více než polovina Čechů má svoji nemovitost pojištěnou. V naprosté většině případů by ale z finančního plnění od pojišťovny byli velmi zklamaní. Češi totiž fatálně podceňují problém takzvaného podpojištění, uvádí Marta Surá, rodinná finanční poradkyně z broker poolu Chytrý Honza.

Matěj Čermák, ředitel produktového oddělení brokerpoolu Chytrý Honza. 03. 03. 2023 Dnešní pojišťovny si mnohem detailněji ověřují zdraví svých klientů. Současně více nabádají k aktivnímu pohybu.

“Propojení zdraví a ekonomiky je často zmiňované téma. V současnosti je patrné, že pojišťovny jdou stále více vstříc preventivním opatřením, tedy aby se jejich klienti preventivně udržovali v dobré fyzické kondici,” říká Matěj Čermák, ředitel produktového oddělení brokerpoolu Chytrý Honza.

Matěj Čermák, ředitel produktového oddělení brokerpoolu Chytrý Honza.
Marek Slouk, předseda představenstva Chytrý Honza 16. 02. 2023 Nový trend v pojišťovnictví: hlubší práce s daty a větší diverzifikace trhu

„Po Covidu se klienti začali mnohem více zajímat o analytická data, které jsme jim začali poskytovat. Na prvním místě je dnes produkt, poskytovatel je až sekundární. To ocení menší hráči na trhu pojišťoven.” říká Marek Slouk, obchodní ředitel z broker poolu Chytrý Honza, který porovnává sjednává 180 produktů od 75 institucí.

Marek Slouk, předseda představenstva Chytrý Honza
Jiří Havrlant, CEO společnosti Chytrý Honza 04. 02. 2021 J.Havrlant: Pandemie urychlila a zjednodušila sjednání pojištění on-line

Probíhající pandemie covidu-19 urychlila investice do informačních technologií i v odvětví zprostředkování finančních služeb, říká v rozhovoru pro HN Jiří Havrlant, výkonný ředitel společností ChytrýHonza. Ta patří mezi nejvýznamnější hráče v oblasti zprostředkování pojištění, hypoték či investic. Jen za minulý rok obsloužila přes 40 tisíc klientů.

Jiří Havrlant, CEO společnosti Chytrý Honza
Hospodářské Noviny, rozhovor. Jiří Havrlant. CEO Chytrého Honzy vpravo 02. 02. 2021 HN: Dopad krize pocítí pojišťovny už (nebo až?) letos. Pochvalují si ale urychlení přechodu do on-line prostředí

Hospodářské noviny uspořádaly v rámci soutěže Nejlepší pojišťovna, jejímž partnerem je skupina DRFG, debatu o dopadech pandemie na české bankovnictví a pojišťovnictví. O změnách v sektoru pojišťovnictví diskutovali Martin Diviš, generální ředitel Kooperativy, Jaroslav Desperát z České podnikatelské pojišťovny, Jiří Doubravský, provozní ředitel Generali, Jakub Strnad z Pillow pojišťovny a Jiří Havrlant, generální ředitel Chytrého Honzy ze skupiny DRFG.

Hospodářské Noviny, rozhovor. Jiří Havrlant. CEO Chytrého Honzy vpravo
Jak správně postupovat při sjednání pojištění u dětí 02. 09. 2020 Jak správně postupovat při sjednání pojištění u dětí

Pojišťovny v nabídce svých produktů myslí nejen na dospělé klienty, ale i na ty nejmenší. Rodiče poptávají například úrazová pojištění, a to zejména v době letních prázdnin a při blížícím se začátku školního roku, kdy děti začnou navštěvovat různé zájmové i tělovýchovné kroužky a sportovní pobyty. Jak se ale v nabídce pojišťoven zorientovat a vybrat ten pravý produkt? Radí finanční poradci ze společnosti Finovo.

Jak správně postupovat při sjednání pojištění u dětí
Žena s rouškou přes pusu, ilustrativní obrázek 17. 07. 2020 Jak pandemie mění/nemění životní pojištění?

Rozhovor se specialistkou na pojistné produkty Zdeňkou Hrdou z poradenské společnosti Finovo. O tom, na co se u životního pojištění zaměřit v době “pokoronavirové”.

Žena s rouškou přes pusu, ilustrativní obrázek
S námi bude všechno OK, ilustrativní obrázek 26. 06. 2020 6 tipů, jak ušetřit peníze

Jak zkrotit rodinný rozpočet a ušetřit peníze je aktuální otázka pro mnoho (nejen) českých rodin. Podívejte se s námi na šest cenných rad, jak ušetřit v domácnosti, jak optimalizovat pojistné smlouvy a jak hospodařit, když jste na mateřské dovolené. A nezapomněli jsme ani na ty, kterým už různé úvěry a dluhy přerůstají přes hlavu.

S námi bude všechno OK, ilustrativní obrázek
Zdeňka Hrdá, expertka ze skupiny Finovo 08. 04. 2020 O koronaviru s expertkou na pojištění

Současná výjimečná situace kvůli šíření koronaviru si daň vybírá nejen na našem zdraví, rodinných vztazích, ale samozřejmě i na rodinném rozpočtu. Podle Zdeňky Hrdé (Finovo), která se specializuje na pojistné finanční produkty, lze proto každému doporučit následující: “pokud již nyní víte, že se dostanete do finančních potíží, neotálejte a řešte to co nejdříve, minimálně své případné obavy konzultujte s finančním poradcem.”

Zdeňka Hrdá, expertka ze skupiny Finovo
1 2 21 22