“E-šanon a Asset management považuji za strategické nástroje letošního roku pro všechny klienty”
24. 01. 2023

“E-šanon a Asset management považuji za strategické nástroje letošního roku pro všechny klienty”

Martin Podolák je finančním konzultantem a akcionářem z ASSETIO, kterého zastřešuje Chytrý Honza jako makléřská společnost. Komplexnímu finančnímu poradenství se věnuje 22 let. Jeho dlouhodobou snahou jsou spokojení klienti a rozvíjení spolupráce s obchodními partnery v jeho týmu. Pro 2023 má jasnou vizi: naplno využít potenciálu z wealth managementu Chytrého Honzy, oslovit celý svůj klientský kmen a zanalyzovat veškeré jeho portfolio.

Martin Podolák, konzultant ve společnosti Chytrý Honza
Martin Podolák, konzultant ve společnosti Chytrý Honza

Proč je podle vás E-šanon a Asset management pro klienty tak důležitý?

Obě ty aplikace jsou game changer ve finančních službách a nejsou srovnatelné s ničím, co tady bylo doposud. Řeší totiž několik potřeb najednou.

Tou hlavní výzvou je sjednotit majetek klientů do elektronické podoby na jedno místo. V tom je e-Šanon skvělým nástrojem. Z praxe vím, že velmi často jsou v šuplíku naházené historické smlouvy v papírových deskách od jednotlivých společností. Zároveň si už klient ani pořádně nepamatuje, jestli je daná smlouva ještě platná či neplatná. Často jsem také zaznamenal chaoticky vedenou elektronickou formu evidence smluv. Ty jsou zpravidla uloženy v intranetech jednotlivých společností, kde si klient něco sjednal. Naším řešením je e-Šanon, do kterého se “nalejou” mnou sjednané smlouvy ze systému Chytrý Honza a také historicky sjednané produkty. A to včetně skenů původních dokumentů, které se k těmto smlouvám vážou a je dobré je evidovat. Investiční produkty se zároveň z e-Šanonu propisují do aplikace Asset management, která má za úkol monetizovat majetek klienta v reálném čase.

Udělat si takto ve věcech pořádek je klíčové. Až ve chvíli, kdy je všechno na jednom místě, tak teprve pak je možné analyzovat a zhodnocovat jejich finanční portfolio. To znamená hledat hluchá místa a nastavovat smlouvy tak, aby to dávalo smysl vůči aktuálním potřebám klientů. S těmito daty pak můžu jako finanční konzultant aktivně pracovat a hledat nejlepší možné řešení.

Můžete uvést příklad, co všechno Asset management a E-šanon dokáže?

Unikátnost těchto aplikací je založena na tom, že pod jedním přihlášením klient i poradce vidí kompletní portfolio jednotlivce i celé rodiny doslova na jedno kliknutí. A to nejen z hlediska nastavení jednotlivých smluv typu pojištění majetku, životního pojištění, parametrů úvěrů apod., ale i z hlediska rozložení bohatství klienta ve všech myslitelných investičních nástrojích.

Tak například si klient v Asset managementu založí podsložku spořicí účty – pojmenuje si je například jako Českou spořitelnu, Monetu či J&T banku, vyplní si výši vkladu a už v rámci graficky zpracovaného koláče vidí, že například 20 % svého portfolia má na spořicích účtech. Zároveň si zadá adresy a detaily svých nemovitostí a ve spojení s Cemap (cenové mapy) zná jejich aktuální tržní hodnotu. Dále si nastaví, kdy a za kolik nakoupil poslední kryptoměny, akcie nebo komodity a ve spojení s veřejně dostupnými cenami těchto investic mu Asset management přepočítává jejich současnou tržní cenu. Jako finanční konzultant tak vidím v jakých poměrech a typech investic má klient rozdělený majetek. V souladu s aktuálním ekonomickým vývojem tak mohu provádět doporučení a zásahy v portfoliu klienta.

Jaké máte pro rok 2023 s těmito aplikacemi plány?

Během tohoto roku chci oslovit všechny své klienty a zaktivovat jim e-Šanon s Asset managementem s cílem dát klientům zpětnou vazbu o rozložení jejich majetku a nastavení jednotlivých smluv. I díky těmto aplikacím s nimi pokračovat v diskuzi o nezbytných úpravách pro maximalizaci výnosů z jejich aktiv a nastavení jednotlivých neinvestičních smluv, aby bylo dosaženo cílů, které klienti očekávají. Díky kompletním přehledu na jednom místě budeme schopni přesně označit případná „hluchá“ místa, které by bylo vhodné zaplnit. To znamená díky e-Šanonu zjistit, kde a jaké smlouvy jim chybí a vysvětlit si, proč je dobré je mít. Začneme lépe a pravidelněji sledovat výkonnost jednotlivých investic právě prostřednictvím aplikace Asset management. Pro klienty máme jako finanční konzultanti společnosti Chytrý Honza, a.s. skvělé analytické nástroje, proto je potřeba je naplno využít pro potřeby našich klientů.

VyplňteVyberteVyřešeno!