Jak úročit vaše finanční prostředky?
12. 09. 2016

Jak úročit vaše finanční prostředky?

Termínovaný vklad je jednoduše řečeno jednorázový vklad na bankovní účet, na kterém se vám po určitý čas (termín) vaše peníze úročí určitou sazbou.

Doba trvání je tři, pět nebo deset let. Jaké jsou podmínky termínovaných vkladů? Je rozdíl mezi vkladem fyzické nebo právnické osoby?

Jak úročit vaše finanční prostředky?
Úročit můžete s pomocí termínovaných vkladů

Jaké jsou základní specifika termínovaných vkladů?

Banky termínované vklady poskytují většinou všem skupinám klientů, tzn. pokud jste fyzická osobapodnikatel či právnická osobám (firma). Podle toho, do jaké skupiny patříte, banky vám zpravidla nastaví odlišné úrokové sazby. Výše této sazby je stanovena v závislosti na měně, délce trvání vašeho vkladu a výši vašeho vkladu.

Banky vyžadují určitý minimální vklad, který se pohybuje od 1 000 do 100 000 Kč. Záleží na bance a také na skutečnosti, jestli jde o termínovaný vklad pro vás jako fyzickou osobu nebo pro vás jako podnikatele. Pokud jste podnikatel, očekávejte s jistotou vyšší částku minimálního vkladu. Termínované vklady ale nejsou určeny pro běžný platební styk. Nemůžete na ně tak posílat výplatu, ani z nich platit.

VyplňteVyberteVyřešeno!